בשנים האחרונות נכנסים לחיינו חומרים חדשים ומגוונים המשמשים לעיצוב המטבח. כולנו מכירים את החומרים הקלאסיים כמו עץ וזכוכית, וכן חומרים חדישים יותר כגון פורמייקה ושיש. בכתבה זו נתמקד בחומרים מתקדמים וחדישים יותר כמו ציפויי ננו-חלקיקים וכן ציפוי של צבע למשטחי המטבח המיוצר בתנור מיוחד: ננסה לעשות לכם סדר מ-א' ועד ת' לגבי איכות החומרים, טיפולם, האופי הייחודי של כל אחד מהם וכן הדרך הטובה ביותר לשמור אותם לאורך הרבה שנים.
אז כיצד לנקות את המטבח באופן שישמר את כל חלקיו וייתן לו להראות כמו ביום הראשון בו רכשתם אותו? מצוין ששאלתם. בואו נתחיל:
לפני הכל, קצת סדר במושגים: מה זה מטבח נאנו?
מטבח נאנו מבוסס על ננו-חלקיקים, זהו ציפוי היוצר שכבה חזקה, חלקה ואנטי-בקטריאלית, שמספקת עמידות יוצאת דופן לשריטות, לכלוך וטביעות אצבע – תוך שמירה על מראה מט אלגנטי ותחושת מגע נעימה. המשטחים עמידים במיוחד גם בתנאי שימוש אינטנסיביים ובשינויי טמפרטורה משמעותיים, מה שהופך אותם לאידיאליים למטבח, החלל הפעיל ביותר בבית. החומר שומר על מראהו לאורך שנים, ויכול לעמוד בחום של עד 180 מעלות צלזיוס ללא פגיעה, כל עוד החשיפה אינה ממושכת.
הגימור הייחודי של מטבחי נאנו מונע הופעת טביעות אצבע, בעיה נפוצה במיוחד במטבחים כהים כמו שחור ואפור. לכן, מדובר בפתרון מושלם למי שמחפש גם יופי, גם פרקטיקה, וכן גם פחות ניקיונות ביום-יום.
אז איך מנקים מטבח נאנו?
מטבח נאנו הוא קל לניקוי. מומלץ להשתמש בספוג הפלא ספוג במים פושרים, ומיד לאחר הניקיון – לנגב את החזיתות בעזרת מטלית מיקרו-פייבר יבשה.
אין להשתמש בחומרים חזקים או בספוגים גסים כדי לא לפגוע בציפוי, שאינו פשוט לתיקון. החומר ההיגייני במיוחד בזכות מבנה צפוף שמונע בקטריות, ובטכנולוגיית Phoenix יש גם יוני כסף שמפחיתים ב-99% את כמות החיידקים. המטבח גם פרקטי במיוחד למשפחות ולמארחים – הוא עמיד בפני סימני ידיים וטביעות אצבע, מה שהופך את התחזוקה לפשוטה יותר.
איך מנקים מטבח שחור מט?
צבע שחור מט, ובכלל מטבח מט, מומלץ להימנע משימוש בספוגים מחוספסים וגסים, שעלולים לשרוט את המשטח בשריטות מיקרוסקופיות המאפשרות בית ללכלוך והצטברות חיידקים. כמו כן, מומלץ להימנע משימוש בחומרים אלכוהוליים או מחומרי ניקוי מרוכזים מדי כגון ממיסים, אמוניה וכדומה, כדי למנוע פגיעה בגימור העדין ובשלמות הציפוי. אפשר להסיר את הלכלוך באופן פשוט באמצעות מטלית מיקרופייבר רכה ולחה, וכדאי לבצע את הניקוי בתנועות עדינות, שכן, גימור מט הוא עדין ויקר. כמו כן, גם בניקוי חזיתות עשויות לאק/פורניר/צבע/סטון דיזיין – יש להשתמש במטלית מיקרו-פייבר ספוגה במים פושרים וסבון נוזלי. מייד לאחר הניקיון, לנגב את החזיתות בעזרת מטלית מיקרו-פייבר יבשה. כשזה נוגע לניקוי זכוכיות בדלתות ויטרינה, יש להשתמש בתרסיס לניקוי חלונות כדי לקבל את התוצאה הטובה ביותר ללא פגם בזכוכית.
מה זה בעצם מטבח בצבע בתנור?
תהליך הצביעה שמוכר לרוב בשם "צבע בתנור" מתבצע למעשה בתוך חלל ייעודי וסטריטלי במיוחד. למרות שמו, "תנור" אינו מציין תנור חימום רגיל אלא מתייחס לחדר סגור שבו מתקיימת סירקולציה של אוויר מסונן – נכנס מהחלק העליון ויוצא מהתחתון – במטרה למנוע חדירת אבק או לכלוך. רק בימי חורף קרים נעשה שימוש בחימום, וגם זאת רק כדי להאיץ את ייבוש הצבע על ידי העלאת הטמפרטורה. סביבת העבודה בתהליך זה, חייבת לעמוד בסטנדרטים גבוהים של ניקיון, דומים לאלו של חדרי מעבדה, ולא בתנאים תעשייתיים רגילים. בסיום התהליך, הצבע מתייבש לחלוטין, כך שאין סיכוי שחלקיקים של חומרים זרים ובלתי רצויים יידבקו למשטח.
איך מנקים ארונות מטבח צבע בתנור?
מטבח שצבוע בצבע בתנור הוא מטבח עם גימור חלק, מבריק ועמיד יחסית, אך חשוב מאוד לנקות אותו בעדינות כדי לא לפגוע בציפוי ולהשאירו איכותי לאורך זמן. מומלץ לא להשתמש בחומרים חריפים או שוחקים – כמו אקונומיקה, מסירי שומן חזקים, סקוץ' גס או צמר פלדה.
מומלץ להעדיף חומרי ניקוי עדינים – כמו סבון מדולל במים. טיפ: כדאי לבדוק קודם על אזור נסתר, כדי לוודא שהחומר לא פוגע בצבע, במידה ואתם לא בטוחים בו.
מה עושים במקרה של כתמים עקשניים? גם פה ישנן אפשריות נוחות: העצה שלנו היא להשתמש בחומץ לבן מדולל (חצי-חצי עם מים), אבל בזהירות ורק על כתמים מקומיים. לגבי יבוש: בסיום הניקוי, יש לעבור עם מטלית יבשה ורכה כדי לייבש את השטח ולמנוע סימנים.
ממה כדאי להימנע כשמנקים מטבח צבע בתנור? מומלץ להימנע מתרסיסים לשמשות או מוצרים עם אלכוהול – הם עלולים לשחוק את הגימור בטווח הארוך. כמו כן, כדאי להימנע ממים חמים מאוד – חום קיצוני עלול לפגוע בציפוי.
איך מנקים ארונות מטבח מעץ מלא?
תחילה, מומלץ קודם לנגב באמצעות מטלית יבשה את האבק המצטבר, גם את זה שאנחנו לא רואים בעין. ניתן גם להסיר אותו עם מברשת רכה. אפשר לערבב מים חמימים עם מעט סבון. אופציה נוספת היא לערבב מעט חומץ – חצי כוס חומץ לליטר מים, מה שעוזר להסיר שומנים, אך הוא עדין יחסית לעץ, במידה והוא מדולל כראוי.
גם במקרה של מטבח פורמייקה, מומלץ לא להשתמש באקונומיקה, חומרים שוחקים או סקוטש ירוק גס – הם עלולים לשרוט או לפגוע בציפוי הפורמייקה. כמו כן, הימנעו מלהשרות מים לאורך זמן – פורמייקה לא אוהבת לחות ממושכת והיא עלולה לפגוע בה.
לסיכום, מטבח עמיד ויכול לשמש אתכם למשך שנים ודורות, ועם זאת מסוגל להיות עדין ודורש את הטיפול הנכון. כמו במכונית יוקרה, כל שריטה או פגם יכולים לעלות כסף כדי להחליף את החלקים הרצויים, ולכן מומלץ לשים לב ולעקוב אחר ההוראות כדי לשמור על המטבח בצורה המיטבית שתאפשר לו להחזיק לאורך כמה שיותר שנים. לייעוץ ולטיפול אתם מוזמנים להיעזר במיטב המומחים שלנו, שיעזרו לכם לבחור את המטבח הנכון לצרכיכם, ולהבין כיצד לנהוג בו באופן מיטיב לטווח הארוך.