מטבח אלומיניום בגוון שמפניה
הבית השטוח בקיסריה – אינטימיות פתוחה אל הנוף
400 מ"ר בנוי | מגרש 1,000 מ"ר
על מגרש של דונם בקיסריה, הפונה לאגם רחב ידיים ולשטח פתוח, תוכנן בית חד קומתי עבור זוג בשנות ה־50 לחייהם שילדיהם כבר עזבו את הבית. הדרישה המרכזית של הדיירים הייתה ליצור בית פונקציונלי ואינטימי, המותאם לשגרת חייהם היומיומית כשני אנשים מבלי לוותר על תחושת מרחב, זרימה ואפשרות לאירוח.
לב הבית הוא פאטיו רחב ידיים, המחלק את החלל המרכזי לארבעה אזורים: כניסה, סלון, מטבח ופינת אוכל ומאפשר לדיירים לנוע בין החללים השונים תוך שמירה על קשר זה עם זו, גם כאשר כל אחד מהם נמצא בחלל אחר. כך נשמר האיזון העדין בין פרטיות לנוכחות משותפת.
הבית כולו מתוכנן לאורכו אל מול הנוף, כאשר בריכת "אינפיניטי" מוגבהת יוצרת חיבור ויזואלי בין קו המים של הבריכה לזה של האגם. לצורך חיזוק התחושה הזו חופו קירות הבריכה באריחי גרניט כהים, שנבחרו בקפידה כדי לדמות את צבעי המים הטבעיים ולטשטש את הגבולות בין המלאכותי לטבעי.
חזית הכניסה נעטפה במשרבייה ברזל ייחודית, שתוכננה במיוחד כדי לאפשר כניסת אור טבעי ואוויר צח, מבלי לחשוף את הפנים לעין חיצונית. כך נוצר חיץ רך ומאוורר בין הבית לסביבתו.
במקביל לחלל המרכזי תוכננה רצועה אורכית לאורך הצלע הצפונית ובה שלושה חדרי שינה. בקצה הרצועה מוקם חדר ההורים, הנהנה מפרטיות בזכות מעבר דרך חדר ארונות ארוך. חדר השינה הראשי ממשיך את אותה שפה תכנונית, ונפתח אל נוף הבריכה והאגם במטרה להעניק לשגרת היומיום תחושת רוגע, חיבור לטבע ואינטימיות.
המטבח מאופיין בחזיתות אלומיניום בגוון שמפניה, המעניקות לו מראה אלגנטי וקליל. במרכזו מוקם אי מעץ אלון טבעי, המשמש מוקד פונקציונלי וחומרי כאחד. משטח העבודה בגוון כהה עם גידים חומים יוצר דיאלוג עם גוון העץ ומדגיש את השפה החומרית של המטבח. רצפת האבן מטאג’ מהל בגוון בהיר מאזנת את החומרים הכהים ומחדירה לחלל אור ורכות.
הסלון ופינת האוכל תוכננו כמרחב רחב ידיים הנשען על עקרון הסימטריה, שבו שתי ספות ארוכות מקבילות מגדירות חלל אירוח נינוח אך מוקפד. שולחנות העץ בגוונים חמים ושטיח בעל טקסטורה בהירה ממשיכים את השפה החומרית והעיצובית של הבית כולו. במרכז החלל, בין הסלון לפינת האוכל ולאורך החזית הפתוחה אל הבריכה והאגם, מוקם קמין מרחף. מיקומו וצורתו הפיסולית הופכים אותו למוקד עיצובי ייחודי, הנוכח ונגיש הן מהסלון והן מפינת האוכל.
הקיר המפריד בין חלל המגורים לחדרי השינה חופה בעץ אגוז אמריקאי, המוסיף חמימות ותחושת עומק לחלל הציבורי. הפתחים המובילים אל האזור הפרטי הודגשו באמצעות מסגרות ברזל שחורות, המגדירות את הדלתות והמעברים כפרטים אדריכליים מוקפדים. המשך המעבר חופה בעץ שחור עם דוגמת חריצה זהה לזו של הקיר המרכזי, מה שיוצר שפה אחידה ורצף צורני בין האזורים.